ETALON, vagy izmuseszmék?

Vajon mi is kell Híres Komáromnak?

hatalmat_csak_akkor_kell_adni_a_kepv_es_a_varosvez.jpg"Amíg megismertem önmagam, bizony eltelt sok-sok év, és csak elképzeltem dolgokat, ami másnak célba ér. Visszahívni az éveket csak az álmodban lehet, de a valóságban mindenki még sok mindent, sok mindent tehet! Amíg dobog a szív és bírja a láb, amíg lobog a tűz és éget a láng, amíg valaki súgja, hogy végigcsináld addig csak neked forog ez a világ." Ihász G.

 

Az istenadta nép,túlozzunk egy kicsit,nem tudja,hogy mi a különbség a főszolga és polgármester között. Azt sem tudja a választott képviselő nem úr, hanem neki is szolgálnia kéne, meghallgatnia polgárokat. Ebből kiindulva ha a fontossági sorrendet nézzük és ne feszegessük,hogy mi volt előbb a tojás-e vagy a tyúk, a szobakút sem enyhíthet a helyzetünkön. Csakis a számonkérés! Az indokolatlan meggazdagodás, a régi nómenklatúra embereinek az átvilágítása és a bűnösök megbüntetése, a közigazgatásból való eltiltásuk. Akik lemeztelenítettek minket a történelem szemétdombján a helyük.

Senki félre ne értsen, nem vagyok én senki ellen, sohasem voltam, de ha kiérzem valami nem úgy megy ahogyan kéne, azt kimondom. Főleg akkor, ha mehetne másképpen. Már sokszor leírtam, van termőföldünk, a 21.sz. stratégiai fegyverünk az ivóvíz, Ez jó alap a városunk fejlődése érdekében. Mégis mindent eladunk, elherdálunk.

Nem vagyok ETALON, nem vagyok a tökéletes példány. Csak egy ember aki nyitott szemmel jár és kimondja azt, ami nem tetszik neki és igyekszik a mások által okozott bajokra megoldásokat keresni, hogy ez mennyire kevés, sok, vagy uramisten magamutogatás, ahogyan sokan értelmezik, magyarázzák, .... ennek a dolognak az eldöntése nem az én, de nem is azok feladata, akik becsapnak minket és hazudoznak egyfolytában. Véleményezni kell szabad, sőt muszáj is, felsorakozni mellé, vagy ellene, az mindenki magánügye. Többi csakis az utódaink feladata lehet. Ki mennyire volt erkölcsös, sikeres. Ezt a hitemet eddig senki nem tudta megingatni, sem a nézeteimet megcáfolni. Nem azért mert tökéletesek, nem azok, hanem azért, mert mindenki gyáva nyusziként minden városvezető, képviselő a tárgyilagos vita elöl megfutamodik, ezért tartunk ott ahol, ezért lehetnek még a hatalomban azok, akik oda juttatták Komáromot ahová, mert mi ezt hagytuk, hagyjuk. Az ebadta nép. Gyávák és megalkuvók vagyunk és sokan közülünk a tolvaj talpnyalói,.

Tele vagyunk technokratákkal és casinó tulajdonosokkal meg elfuserált patikusok,gagyilovaggal, kalandor tolvajokkal. Folytassam????

Azt szeretném, ha nem ülnénk ölbetett kézzel és hagyjuk, hogy fát hasítsanak a hátunkon !

Ameddig meghunyászkodunk a harmadik-faluból jött-ment előtt, aki kanászból feltornázta magát a kapcsolatai révén "politikusnak", addig nehéz lesz világrengető ötletekkel a disznószemű világurakkal handabandázni. Előbb a saját félelmünkkel kell hogy megbirkózzunk, az út nem az hogy itt a facebucén nagy a szánk, s amikor pedig meglátjuk a képviselőcskéket meg a városi hivatalnokokat akkor összeszorult gyomorral hajbókolunk nekik, munkát-kenyeret kérve, meghunyászkodva, Azangyalát mondva.

A minimum az, hogy számonkérjük rajtuk, miért is tartunk itt ahol. És itt nemcsak a városunk ügyeire, sanyarú sorsunkra gondolok, hanem inkább a profán leépülésünkre, pusztulásunkra, fiataljaink elvándorlására, amibe belehajtottak minket 27 éve, a vörösköppenybebújtak és az elvtársak, stb-k utódai. Ők azok a vadkapitalista módjára megnyúztak minket.

Sokan szaladgálnak fűhöz-fához, mint egy mérgezett faj bilincsbe vert kézzel, zavarodottan, tehetetlenül izmuseszméket hangoztatva, támogatva. Gyakran találkozok effajta nézetekkel itt facebookon is. Sokan bedőlünk nekik, sokan vannak ilyenek Komáromban is. Ha nem kezdünk gyorsvágtába, akkor megint s vörösköpönyegesek, utódaik és a talpnyalóik fognak minket hülyíteni. Nem szabad nekik megengedni, hogy újból meglovagolják izmuseszméik segítségével a mi tudatlanságunkat.

Nos ezért is jött létre a komáromi patrióták (Lucus Patria BK) baráti köre, hogy ne olyanok mondják meg nekünk mi jó, mit és hogyan tegyünk, elfogadva a téveszméiket, hanem olyanok kerüljenek a városvezetésbe, a képviselői testületbe, akik kivezetik Híres Komáromot abból a szakadékból, ahová a mostaniak és az elődeik taszították.

Minden, ami keletkezik az el is múlik. Az igenek és a nemek közt meg kell találni azt az egyensúlyt kereső főszolgát, új városszolgákat akik gondolataikban ösztönükre hallgatva, lelki egyensúlyukat megtalálva, a megérzéseikre, a tudatalattira, az akaratukra, a bátorságukra alapozva dolgoznak majd értünk polgárokért, Komáromért. Nem izmuseszmékre alapoznak, hanem a szolgálatra. A korlátokat le kell dönteni és az ész kiszámíthatósága helyet a szívnek kell teret adni. Mi polgárok pedig az elégedetlenségünket ne szavakban, hanem tettekben fejezzük ki. bj