LUCUS PATRIA BARÁTI KÖR MISSZIÓ - MEGALAKULÁS CÉLJA

kom_es_kornye_regi_terk.jpgLucus Patria baráti kör Misszió - megalakulás célja.

.A Lucus Patria baráti kör az MKP feloszlatott komáromi alapszervezetének tagjaiból alakult azon céllal, hogy közösen folytassuk Komáromért és a komáromi polgárokért végzett tevékenységüket. Olyan barátokat szeretnénk tömöríteni, akik őszintén, hátsó szándék mentesen, kívánnak tenni szeretett városunkért, józanul gondolkoznak és képesek az együttműködésre egy közös cél elérésének érdekében.

Olyan erkölcsös, független, kreatív és közszereplést vállaló polgárokat akarunk felkarolni és támogatni, akik éreznek magukban energiát és ambíciót polgármesterként vagy képviselőként a városunk érdekeit szolgálni helyi, megyei vagy akár országos szinten. Olyanokat, akik elutasítják a korrupciót, van víziójuk a városunk jövőjéről és nem utolsó sorban megélhetésük, hogy ne egy következő megélhetési politikusként vonuljanak be a köztudatba.

Fontos számunkra, hogy barátaink fontosnak tartsák magyar gyökereinket és történelmünket. Akik méltó módon tudják képviselni történelmi múltunkat és azon munkálkodnak, hogy visszanyerjük megbecsülésünket és tisztességünket. Ne legyünk másodrendű polgárok és a régiók, melyekben élünk, egyforma elbírálásban részesüljenek a források elosztásakor, mint az országunk más városai, járásai és régiói.

Összefogásra akarjuk sarkalni városunk összes lakosát, de a járás településeinek lakosait is, hogy végre elindulhasson a városunk és járásunk fejlődése gazdasági és kulturális téren egyaránt. Méltó megélhetést találjanak a városunk határain belül a komáromi lakosok és a környék lakosai is. Fiatal pályakezdők, gyermekeink, ne gondolkodjanak az elköltözésen, hanem legyenek helyben olyan szakmai fejlődést és jövőképet nyújtó vállalkozások, melyek kielégítik ambícióikat.

Támogatni fogunk minden olyan kezdeményezést, mely az egyedi földrajzi helyzetünk előnyeit kívánja fenntartható és természettudatos módon kiaknázni, és biztosítja városunk lakosainak hosszútávú jólétét. Védeni akarjuk környezetünket és javítani a város lakóinak életminőségét. Ez magába foglalja a városi zöldövezetek megóvását és bővítését, a város vagyonának megóvását és gondozását, illetve a közbiztonság javítását.

Fenti céljaink megvalósításához keresünk hasonlóan gondolkodó barátokat, akik közösen, együttműködve, akarnak tenni városunkért és régiónkért. , , és jelölteket állítsanak az őszi Önkormányzati Vállasztásokra.

Tóth Ákos egyik alapítótag