Ajtót nyitunk Komáromért.

komaromi_nagyfa.jpgAjtót nyitunk Komáromért .


2018.01.21.
EMBEREK

Családunkban a jó a jövevény.
Az érdek, mint a gazda, úgy igazgat, -
ezt érti rég, de ostobán, ki gazdag
s ma már sejteni kezdi sok szegény.

Kibomlik végül minden szövevény.
Csak öntudatlan falazunk a gaznak,
kik dölyffel hisszük magunkat igaznak
A dallam nem változtat szövegén.

De énekelünk mind teli torokkal
s edzzük magunkat borokkal, porokkal,
ha kedvünk fanyar, szánk pedig üres.

Erényes lény, ki csalódni ügyes.
Ugy teli vagyunk apró, maró okkal,
mint szúnyoggal a susogó füzes.

1935. máj. (József Attila)


József Attila eme gondolataival kezdem a levelem megírását. Igen, ..... emberek, családunkban a jó legyen a jövevény. Tegyük félre előítéleteinket és merjünk nagyot álmodni, hogy képesek vagyunk egy jogos és közös ügyért egységesen küzdeni.

Komárom a komáromiaké és ezért ajtót nyitunk minden komáromi előtt, hogy közösen rakjuk rendbe azt, ami az elmúlt évtizedekben nagyon, de nagyon el lett rontva.

Tamás Evangéliumában Jézus mondta: Lehetetlen, hogy egy ember két lóra üljön, két íjat feszítsen ki, és lehetetlen, hogy egy szolga két urat szolgáljon.

Igen a polgármesternek a „városszolgának” büszkének kell lennie arra, hogy szolgálja a honfitársait, a város polgárait és ne akarjon egyszerre pártérdekeket és, álfüggetleneket szolgálni, mert ezt hitelesen tenni lehetetlen vállalkozás. Egy urat kell szolgálni az pedig a NÉP. A pártok képviselői és a függetlenek javaslataikkal, a helyi vállalkozók pedig erkölcsösen  segítsék városunkat és annak polgárai boldogulását, ne pedig fordítva legyen.

I.Berlin:
"Azt kívánom, hogy az én életem és az én döntéseim tőlem magamtól függjenek, ne pedig a külső erőtől, bármi is legyen az. A magam eszköze kívánok lenni, nem mások akaratmegnyilvánlásainak instrumentuma. Alany kívánok lenni, nem tárgy; indokok, tudatos célkitűzések vezessenek, melyek sajátjaim, nem pedig okok, amelyek kívülről hatnak rám..."

Mi ezt kínáljuk fel Önöknek, hogy egy kicsit belekóstolhassanak abba, megtapasztalhassák, hogy hogyan néz ki egy városvezetés, amikor az a népet, a polgárt szolgálja, nem pedig pártérdekeket és néhány szűkkörű vállalkozói csoportot..

A komáromi lokálpatrióták olyan képviselőjelölteket szeretnének indítani és saját polgármesterjelöltet is, akik novemberben sikeres csatába mennek, hogy szolgálhassák a polgárokat.

Ősi Komaran (Komárom), ami bizonyos történelmi helyzetben az ország (Madzsarisztánnak) fővárosa (forrás, a Türk Macar kültür münasebetleri (Istanbul, 1976)) Pozson és Budun kívül, újból a régi fényében fog ragyogni, mint egy gazdag és büszke város. Legyünk büszkék gazdag történelmünkre és ne hagyjuk, hogy mindez veszendőbe menjen.

Bósza János - Öregkomárom